Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Výpadek proudu - Turris nenaběhně korektně
- - Od david_swienczyk Dne 2014-10-07 10:44
Zdravím a přeji hezké dopoledne,

poslední cca 2 týdny u nás v paneláku předělávají část elektroinstalace s tím, že dochází k občasným výpadkům proudu. Jedná se vždy o cca 5s, kdy proud nejde. Turris se restartuje, ale již se nepřipojí k Internetu. Vnitřní sít funguje "normálně". Pomůže vždy až další restart.
Nesetkal se někdo s něčím podobným? Přišel někdo na nějaké řešení?

UPS pro mě řešením bohužel není, jelikož router se nachází v místě, kde je její umístění znamožněno jednak dispozicí bytu, jednak uspořádáním nábytku a stěhování Turrise do jiného pokoje mi přijde jako trošku krkolomné řešení.

Díky předem.
Nadřazený - - Od jro Dne 2014-10-07 11:02
Mi tohle delal stary router, kdyz byl bez napajeni prilis kratkou dobu. Jelikoz mam doma zapojene i nejake mereni pres ruzne PLC (Programmable logic controller), tak jsem z PLC pingal par nejake servery u sveho ISP a kdyz ani jeden neodpovedel, tak jsem na 30s vypnul router od napajeni. Urcite existuji i nejake levne dohledove krabicky presne na tohle - ale uplne zadarmo to nebude.
Nadřazený - Od david_swienczyk Dne 2014-10-07 11:28
Teoreticky by se asi dalo přes crontables pingovat watchdogem třeba google.com a pokud se ven neprotluče, tak restartovat, ale to mi přijde jako divný řešení :(
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Výpadek proudu - Turris nenaběhně korektně

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill