Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Stránky na routeru
- - Od Peterek Dne 2014-10-19 13:58
Dobrý den,

chci se zeptat zdali jde udělat něco takového:

Chtěl bych veškerou administraci (Foris a LuCi) přenést na port 8080 přičemž nechci přijít i o https na portu 443 chci aby i na tomto portu administrace stále fungovala.

A chtěl jsem si zařídit (HTML a CSS) stránky na portu 80.

Zdali to jde chtěl bych tedy požádat o nějaký návod jak to uskutečnit (Hledal jsem již předešlých příspěvcích zdali to tady již někdo neřešil, a nic co by odpovídalo mému přáni jsem nenašel.
Zdali to již tady je tak se omlouvám za vytvoření dalšího vlákna.

Přeji pěkný den s pozdravem Petr
Nadřazený - - Od Peterek Dne 2014-10-21 11:26
Dobrý den,
stále an to nemohu přijít chci administraci na port 8080 a na portu 80 udělat HTML stránku.

ale když to udělám administrace jede na portu 8080 ale i když udělám nový socket s portem 80 a nastavim home složku stálese načítá přihlášení do forisu.

Nemohu už na to přijít co vše změnit.
Nadřazený - Od Jan Čermák (>>) Dne 2014-10-21 11:45
Vařím trochu z vody, protože jsem to nezkoušel, ale tipoval bych, že to bude proto, že je předání požadavku fastcgi handleru na nejvyšší úrovni konfiguračního souboru (konfigurační soubory v conf.d jsou načteny v řádku include_shell "cat /etc/lighttpd/conf.d/*.conf" v hlavním configu). Řešením by tedy bylo překopat tyto věci do části obalené $SERVER["socket"] == ":8080" { ... } - jak LuCI, tak Foris.To by pak bylo potřeba načíst i v analogickém bloku pro port 443. Ideálně tedy vše strčit do jednoho souboru a ten includovat ve všech blocích, přičemž vyřadit include souborů z conf.d.

Méně drastické řešení pak může být pouze přesunutí lighttpd na port 8080 a rozběhnutí jiného HTTP serveru na portu 80. Pokud vám stačí port 80 vystrčit jen ven, ještě lepší by bylo nic v konfiguraci lighttpd neměnit, alternativní server rozběhnout třeba na tom portu 8080 a pak ho přes port forwarding vyvěsit na WAN na portu 80.

Důležité varování na závěr - pokud si tyto configy upravíte (a tím se změní md5 hash některého ze souborů), v případě, že dojde ke změně z naší strany, změny se automaticky neprojeví - vytvoří se soubor s příponou -opkg a případné změny si budete muset zapracovat sám.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Stránky na routeru

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill