Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / sw net watchdog pro Turris
- - Od milanroubal (>) Dne 2014-11-06 13:48
Tak se mi dostal Turris do zvlastniho stavu. Fungovala pouze prima IPv4 komunikace, ale data neproudila zadnym tunelem, at uz pres multiwan, nebo openvpn nebo sixxs. Ani po 2 hodinach koukani dovnitr se mi nepodarilo nalezt pricinu ci nejakou znamku problemu v logach. Vse tedy vyresil restart routeru.

Proto me napadlo, ze bych na Turrise nainstaloval nejaky sitovy watchdog. Nemate nekdo tip na nejaky pekny script, kde vzit inspiraci? Zatim me napadl tento seznam pozadavku, co by mel script umet.
1) testovat nezavisle nekolik IP adress vcetne IPv6
2) nastavitelnou dobu testovani, aby mu nevadil vypadek rekneme 10 minut
3) kdyz uz to udela reset, tak aby dalsi reset udelal pripadne az v okamziku, kdy mu chvili internet chodil, aby se nerestartoval porad dokola
4) pred resetem vytvoreni a zaloha stavu/logu pro pozdejsi analyzu problemu
5) emailova notifikace o provedenem restartu z duvodu nefunkcnosti site.

Urcite nejsem prvni kdo podobny problem resi a tak bych rad pouzil jiz existujici script nez opet vynalezat kolo. Diky za nejake tipy.
Nadřazený - Od JFila (>>) Dne 2014-11-07 08:08
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / sw net watchdog pro Turris

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill