Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Při přiojení přes Turris nemá Android notifikace
- - Od Jakub Bouček Dne 2014-11-10 19:25
Dokud jsem připojen před turrisí Wi-Fi k telefonu, tak ten nepřijímá po několika minutách žádné notifikace a ani aplikace, které ke svému běhu vyžadují jakýsi notifikační kanál, tak ty nefungují správně.

Nevím přesně, jak Android řeší notifikace, co vím, tak by to mělo být nějaké otevřené TCP spojení z telefonu na Googlí servery, ale nikdy jsem podstatu toho nezkoumal. Projevuje se to tak, že dokud jsem doma, tak zpravidla do telefonu nepřichází žádné notifikace a dost nespolehlivé jsou prakticky všechny funkce, které spočívají na pushnutí nějaké informace do telefonu (tedy requesty ven fungují dobře, ale cokoliv, co není typu request-odpověď, tak neprojde), tedy například aplikace MightyText nereaguje na odeslání SMS z PC (tedy z jejich serverů). Jakmile ale přijde SMS a aplikace ji přeposílá do cloudu, tak to funguje dobře.
Prakticky všechny aplikace v telefonu nemají notofokace, když ráno vstanu, telefon je prázdný, ale jakmile opustím byt a připojím se přes 3G, tak mi přijdou i zprávy z noci.

Tohle se mi občas stává na Turrisu už posledních pár měsíců, ale nikdy jsem to neřešil, protože se to objevilo nahodile. Nyní se ale nědo změnilo a jakmile se doma připojím k wifi, tak na mobil okamžitě přestanou chodit všechny notifikace. Ale přitom internet funguje, když dám ručně aktualizovat maily, tak je stáhne, ale musím všechno dělat ručně. Blbnou teď takhle všechny telefony a dělají to jen doma a jen při připojení přes Turris.

Přitom jsem paktivky nic v routeru neměnil a neupravoval nic v nastavení. Napadá někoho, co by to mohlo být a jak to opravit?

(ano, sorry, za lamerský popis, ale opravdu netuším, jak to líp popsat, když ani nevím, na jakém principu push notifikace fungují)
Nadřazený - - Od milanroubal (>) Dne 2014-11-10 22:25
jako docasne reseni funguje docela dobre push fixer, ale by dobre vyresit podstatu tohoto problemu.
Nadřazený - Od Jakub Bouček Dne 2014-12-28 19:11
Tak díky, delší dobu jsem to zkoušel, ale nepomáhá to. Jediné řešení je prostě vypnout a zapnout WiFi.

Opravdu to dělá jen při připojení přes Turris. Na jiných sítích tenhle problém nepozoruju.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Při přiojení přes Turris nemá Android notifikace

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill