Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Nefunguje pripojeni na net
- - Od PabloRadegast (>) Dne 2014-04-08 19:54
Dneska jsem nebyl schopny se s Turrisem pripojit vubec na net. Zkousel jsem postupovat dle navodu na https://www.turris.cz/doc/troubleshooting/start, ale moc mi to nepomohlo. Pocitac wi-fi videl, byl jsem schopen se na ni pripojit, ale dal to neslo. Myslel jsem, ze zase vypadlo UPC, jak se obcas stava, ale neslo se pripojit ani na 192.168.1.1, pingnout to taky neslo (general failure). Pricemz vsechny kontrolky svitili v poradku. Restartoval jsem router nekolikrat, pak jsem restartoval i modem od UPC, ale marna snaha.
Nakonec jsem zkusil stary router, ktery byl nahrazen prave Turrisem a konecne jsem se dostal na net. Vypada to, ze se mi neco pokazilo v routeru. Nechtel jsem obnovovat tovarni nastaveni, protoze sluzebni notes mam v praci a nemam bohuzel tak dlouhy kabel, abych pak Turrise nakonfiguroval pres kabel. Zkusim zitra. Nicmene ted musim jet na stary router a Turris je vypnuty.
Existuje nejaky postup (krome obnoveni tovarniho nastaveni), jak toto vyresit?
Nadřazený - - Od Bedřich Košata Dne 2014-04-09 09:41
Dobrý den, podle našich záznamů Váš router včera posílal statistiky celý den (s hodinovým výpadkem), takže router alespoň z části správně fungoval.

Kromě uvedení do továrního nastavení mě napadá ještě zkusit se připojit přes kabel místo wifi a nebo použít sériovou konzoli, pokud se cítíte silný v kramflecích (https://www.turris.cz/doc/troubleshooting/start#seriova_linka). Obojí ale vyžaduje fyzické připojení routeru k počítači kabelem, takže tomu se stejně nevyhnete.

Mimochodem, jak dlouho jste router používal před výpadkem připojení? Následoval výpadek po nějakých změnách nastavení, nebo to bylo nezávislé?
Nadřazený - Od PabloRadegast (>) Dne 2014-04-09 09:55 Upraveno 2014-04-09 11:31
Dobry den,
ten hodinovy vypadek byl zpusoben prave vyuzitim stareho routeru, protoze pres Turris jsem nebyl schopen se pripojit. Wifinu jsem videl, pripojil se na ni, ale z routeru dal jsem se nedostal. Dokonce jsem se nemohl prihlasit ani na webove rozhrani routeru pres 192.168.1.1 a neslo na nej pignout.
Router jsem pouzival od patecniho vecera a naposledy to bylo v pondeli 7.4. pred 23. hodinou. Druhy den (tj. vcera) jsem se uz nepripojil. Neuvedomuji si, ze bych neco prenastavoval nebo menil. Maximalne obnovoval nastaveni ze zalohy, kterou jsem si udelal den po registraci routeru, protoze se mi nezobrazovaly grafy u statistik (netusim proc).
Kazdopadne dneska beru domu notes a zkusim hodit router do tovarniho nastaveni a nastavim ho znovu pres kabel. Snad to pomuze.
Nadřazený - Od PabloRadegast (>) Dne 2014-04-10 05:59
Tak nakonec pomohl restart do tovarniho nastaveni. Pripojeni na net nefungovalo ani pres kabel, coz uz bylo opravdu divne. Nicmene ted uz funguju uspesne.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Nefunguje pripojeni na net

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill