Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / seriova konzole
- - Od milanroubal (>) Dne 2014-11-24 13:38
vytuhl mi turris takovym zvlastnim zpusobem. Ethernet byl tuhej jak LAN, tak WAN, ale wifi fungovalo. Dokonce to pres wifi i pridelilo IP adresu, ssh se ozvalo, ale po zadani hesla se uz neukazal prompt. Tak jsem chtel vyzkouset, zda neco uvidim pres tu seriovou konzoli. Sundal jsem kryt, pripojil usb kabel, spustil minicom, ten se pripojil a ukazal cernou obrazovku. Da se v tento okamzik nejak donutit ta seriova konzole, aby neco ukazala? Jako treba zda tam nebyl kernel oops, proste neco? Zapojeno to snad bylo dobre, po vypnuti a zapnuti napajeni bylo videt standartni start systemu a router bez problemu opet nabehl.
Nadřazený - - Od Michal Vaner (>>) Dne 2014-11-24 14:29
Zkuste odentrovat, měl by dát prompt. Pokud se tak opravdu stane, tak jde vypsat nějaké logy přes:

  dmesg

Případně přes

  cat /var/log/messages

Každopádně, pokud nereaguje na prompt, tak starší zprávy z něj dostat nejdou. Ale vypisoval by průběžně nové zprávy (pokud by nějaké nastaly).
Nadřazený - - Od milanroubal (>) Dne 2014-11-25 01:08
tak ted enter funguje, ale kdyz router vytuhl, tak se po enteru neobjevilo vubec nic. Dobre info pro priste, abych vedel, co s tim.
Nadřazený - Od milanroubal (>) Dne 2014-11-29 11:52
Tak jsem zachytil kernel oops a poslal jsem printscreeny na email. Scrolloval jsem pomoci CTRL+A B. Da se nejak ten buffer toho minicomu ulozit do souboru?
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / seriova konzole

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill