Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora - web / turris.cz - Firefox: Chyba zabezpečeného spojení
- - Od horada (>) Dne 2014-04-09 19:50
Ve Firefoxu dneska dostávám místo všech stránek na doméně turris.cz (včetně fóra) pouze chybovou hlášku:

Chyba zabezpečeného spojení

Při spojení s turris.cz nastala chyba. Server OCSP nemá pro certifikát žádný kód stavu. (Kód chyby: sec_error_ocsp_unknown_cert)

    * Požadovanou stránku nelze zobrazit, protože nelze ověřit autenticitu přijatých dat.
    * Kontaktujte prosím vlastníka webového serveru a informujte ho o tomto problému. Případně použijte dialog upozornění na chybou stránku z nabídky Nápověda a na tuto stránku upozorněte.


Děje se tak pouze ve Firefoxu, Chrome funguje v pořádku. A děje se tak pouze ze sítě UPC a T-mobile, při připojení přes proxy z domu přes ADSL od O2 je vše ok. Vyzkoušeno na dvou počítačích v síti UPC a jednom ze sítě T-mobile se stejným výsledkem.
Nevím kdy k tomu došlo, ale v neděli to určitě fungovalo dobře.
Nadřazený - Od NONES (>>>) Dne 2014-04-09 20:03 Upraveno 2014-04-09 20:09
Dostal jsem přesně stejnou hlášku také (bylo to cca mezi 17 a 18 hod.) Nyní již vše funguje jak má (takže asi malá nevýznamná síťová chybička při ověřování SSL certifikátu).
A nyní jsem se zde na fóru dočetl, co občasné výpadky na SSL spojení způsobilo - oprava OpenSSL knihovny (viz. https://www.turris.cz/forum/topic_show.pl?tid=59)
Nadřazený - - Od Michal Vaner (>>) Dne 2014-04-09 20:37
Dobrý den

O problému se ví. Kvůli nalezené chybě v OpenSSL (http://heartbleed.com/) bylo potřeba vyměnit certifikát. Kromě certifikátu ale certifikační autorita vydává i jakýsi seznam certifikátů, každý s poznámkou, jestli je platný nebo ne. Firefox při pokusu o připojení kontroluje i tento seznam. Ale protože ta autorita je přetížená (ty certifikáty vyměňuje kdekdo), do toho seznamu náš certifikát ještě neprobublal ‒ alespoň na některých serverech té autority. Zatím doufáme, že ta CA to za chvíli dožene a začne to opět fungovat. To, že to na jiném poskytovateli funguje, může být způsobené např. tím, že si prohlížeč vybere jiný server té CA, na kterém to už je.
Nadřazený - Od horada (>) Dne 2014-04-09 22:09
Díky, nějak jsem si tyto dvě věci nespojil... už je to ok.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora - web / turris.cz - Firefox: Chyba zabezpečeného spojení

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill