Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / MajorDomo neloguje provoz zařízení v jedné z VLAN sítí
- - Od NONES (>>>) Dne 2014-12-03 19:34
Ve své domácí síti mám zřízeny 2 VLAN sítě, adresně rozdělené podle tohoto oficiálního návodu. Jak jsem právě zjistil, MajorDomo mi neloguje provoz z žádné MAC zařízení, které jsou připojeny ve VLAN "lanneigh" (označeno a nazváno dle výše uvedeného návodu). V této VLAN síti mám mimo jiné připojenu sondu ATLAS PROBE, tak jsem si zcela jistý, že alespoň toto jedno zařízení tam nějaký provoz generovat musí (když podle stránky atlas.ripe.net je má sonda aktivní, komunikuje a provádí měření). Jak MajorDomo zjišťuje rozhraní, na kterých měří provoz?
Nadřazený - Od Ondřej Caletka (>>>) Dne 2014-12-03 23:11
Konfigurace démona lcollect, který sbírá provoz v lokálních sítích je v souboru /etc/config/lcollect. Trouchu nezvykle se zde zadávají přímo low-level názvy fyzických rozhraní, nikoli high level rozhraní. Takže tam musíte vyplnit něco takového:


package 'lcollect'

config interface
        option ifname 'br-lan'
config interface
        option ifname 'br-lanneigh'
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / MajorDomo neloguje provoz zařízení v jedné z VLAN sítí

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill