Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora - web / Výpadky ve statistikách (uzamčeno)
- - Od jirikubica Dne 2014-12-30 11:43
Dobrý den,

od 20.12. nevidím některá data ve statistikách - např. graf Rychlost - není aktualizované maximum, přitom ostatní křivky ano.
Graf Příchozí vs. odchozí jsou na 0 od daného data, ale např. statistiky Firewallu jsou OK.

Je někde problém u mě nebo u vás? Děkuji
Nadřazený - - Od NONES (>>>) Dne 2014-12-31 07:42
Kontroloval jsem si svoje statistiky a já tento problém nemám. Spíš jsem si všimnul, že opět strašně dlouho trvá (desítky sekund), než se grafy vůbec načtou. Už to jednou bylo takhle vytuhlé (s přibývajícím počtem záznamů v databázi), tak to řešitelé z týmu CZ.NIC trošku zoptimalizovali a bylo to po nějakou dobu OK. Nyní je to opět pomalé jako šnek, navíc to výchozí nastavení zobrazovaných záznamů měsíc zpětně tomu asi nepřidá. Mně osobně by stačilo mít ve výchozím nastavení data týden zpětně, stejně si to na toto nastavení hned přepínám. Ale chápu, že někomu to nastavení měsíc starých dat může vyhovovat. Tak kdyby to aspoň bylo možné nastavit ve svých uživatelských profilech, jak to komu vyhovuje.
Nadřazený - - Od JFila (>>) Dne 2015-01-02 08:07
Zajímavé já také uvedeny problém nemám, máte size router nějaký provoz? Ale to je asi v době svátků u domácího router hloupost. Ale ještě k pomalému načítání statistik, u našeho účtu to funguje velice svižně i pro měsíční interval.
Nadřazený - Od jirikubica Dne 2015-01-02 10:13
Od 30.12. zase data nabehly. Svatky to byt nemohly - treba zachycene pakety to melo OK
Nadřazený - Od Jan Čermák (>>) Dne 2015-01-09 16:43
Máme nějaké plány na další optimalizace, tak prosím o chvíli strpení. Mimochodem, možnost zvolit si výchozí pohled ve statistikách je také jeden z nápadů, které možná implementujeme.

Příčiny toho, proč je načítání grafů pomalé, jsou většinou dvě - první (hlavní) je to, že narozdíl od ostatních uživatelů máte nejspíš velké množství zalogovaných paketů (to je problém zejména uživatelů, kteří používají BitTorrent nebo mají router na WAN síť, kde si s ním snaží povídat další zařízení - detaily jsem popisoval například na blogu v článku o zpracování FW logů). Rozdíl může být i v tom, že jiní uživatelé mají nastavenou kratší dobu udržování statistik, proto se jim grafy načítají rychleji. Druhá přičina tkví v naší serverové infrastruktuře - server se statistikami je virtuální server na stroji, kde je několik dalších systémů, které výjimečně mohou způsobit krátké zpomalení hlavního webu. K tomu by ale nemělo docházet moc často a používáme opatření, která by měla tento vliv redukovat.
Nadřazený - Od Jan Čermák (>>) Dne 2015-01-09 16:51
Problém se nám nyní již zjistit nepodaří, protože uběhla doba deseti dní, po kterou máme k dispozici logy o běhu ucollectu ze syslogu Vašeho routeru. Pokud jste router od 20. nevypínal nebo nerestartoval, možná by se podařilo najít v logu něco, co se tou dobou stalo, pokud by to ještě náhodou nebylo smazané. Jinak můžeme jen spekulovat, co mohlo být příčinou. Zjevně ale ucollect neviděl na rozhraní, na kterém poslouchá, žádný provoz - důvodem k tomu mohl být nějaký zásah do konfigurace, ale stejně tak hromada dalších věci - opravdu je těžké to takhle určit. O globální problém se nejednalo - globální statistiky jsou v pořádku a žádný pokles provozu v tuto dobu vidět není. Snad již tedy k problému docházet nebude - pokud byste ale na něj náhodou opět narazil, kontaktujte nás rovnou na emailu tech.support@turris.cz, pokusíme se najít příčinu.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora - web / Výpadky ve statistikách (uzamčeno)

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill