Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Obě WIFI karty na stejném kanálu v případě auto
- - Od Eskymák (>) Dne 2015-01-08 09:57
Mám v Turrisu druhou wifi kartu a v podstatě vše šlape v pořádku, dokud jsou karty na stejném kanálu. Jedna karta je jako client připojená na AP a druhá karta dělá AP pro další zařízení.

AP má však kanál nastaven na auto a ve chvíli, kdy dojde ke změně kanálu na AP, ocitnou  se karty na rozdílném kanálu a vzájemně se asi zaruší a konektivita se přeruší. Musím pak ručně zase nastavit na druhé kartě kanál té první a funguje to.

Existuje nějaké automatické řešení, jak nastavit kanál druhé karty podle kanálu první karty?

Nejjednodušší by bylo pochopitelně nastavit na AP kanál staticky, ale okolo je téměř 30 wifi sítí a tak hádám, že má pro automatickou změnu důvod (zarušení).

Díky za rady
Nadřazený - Od Pipin Dne 2015-01-27 13:17
no........ co vím tak auto nefunguje a je tam nějaký kanál na tvrdo..... / na původní kartě... nebo byl.. co zkusit 5ghz od ap do turise a 2,4 ghz do zařízení?
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Obě WIFI karty na stejném kanálu v případě auto

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill