Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Turris prideluje IP pro rozhrani, ktere neni pripojene
- - Od jro Dne 2015-01-18 12:54
spise jen takova FYI perlicka, ktera me zaujala:
mam na Turrisu nastavene DHCP rezervace podle MAC a jedno z nych zarizeni je Raspberry pi ve kterem mam wifi modul. Drive (loni) jsem tohle RPi pripojoval pres LAN, RPi dostaval IP podle ocekavani, zadny problem. Letos jsem s timhle RPi presel na wifi, tj jina MAC, pridal jsem dalsi rezervacni zaznam do DHCP, wifi rozhrani dostava novou IP - vse ok. JENZE - pomerne pravidelne asi po polovine zapnuti RPi vidim v prehledu pridelenych adres i pridelenou IP pro LAN rozhrani na RPi! Pochopitelne na ni nejde pingnout a po 12h si ji RPi uz neobnovi - vypada to, ze si RPi po zapnuti rekne pres wifi o IP a MAC odpovidajici LAN. Jak a proc netusim, prijde mi to nelogicke - je to jen pozorovani :)
(pouzivam Raspbian a wicd-curses, kabel pochopitelne zapojeny vubec neni)
Nadřazený - Od jro Dne 2015-01-23 15:12
a podle majordomo si tohle rozhrani vymenuje par bytu s *.ff.avast.com a *.deploy.static.akamaitechnologies.com
Tak nevim, co ten raspbian vyvadi :)
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Turris prideluje IP pro rozhrani, ktere neni pripojene

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill