Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora - web / Desetinná čárka versus tečka (uzamčeno)
- - Od lukasberan Dne 2015-01-28 19:56
Hezký den.

Jen takový detail. Na webu ve statistikách je trochu nesoulad ve stylu zobrazení dat. V celkových statistikách příchozí/odchozí je číslo s desetinnou tečkou a na dvě desetinná místa. V grafu je pak číslo s desetinnou čárkou a na tři desetinná místa. To bych chtělo sjednotit na stejný styl.

A mimochodem tři desetinná místa trochu evokují pocit, jestli jsou to opravdu desetinná místa nebo ten znak mezi je jen oddělovač tisíců (viz americký formát). Což mě prvně i zmátlo, protože jsem si říkal, jestli tam nemáte jen americký formát čísel bez desetinných míst a mých 123,456 MB není náhodou 123.456 GB. Tedy udělal bych to pěkně po česku všude s desetinnou čárkou a na dvě desetinná místa. Ale hlavně všude stejně.

BTW2 GB je opravdu GB nebo to má být GiB? Skoro bych si tipnul, že to počítáte jako GiB (tedy s klasickým binárním přepočtem 1024=2^10), ale zobrazujete jednotku GB (tedy přepočet 1000).
Nadřazený - - Od Jan Čermák (>>) Dne 2015-01-29 17:58
Dobrý den,

díky za postřeh, nyní už by měly být oddělovače desetinných míst a tisíců lokalizované správně. Tři desetinná místa byla u grafu opravdu matoucí (byť z popisek svislé osy lze odvodit, že se jedná o desetinná místa), nyní jsou tedy všude dvě.

K druhé části otázky - všude zobrazujeme desítkové násobky základních jednotek, čili je to opravdu gigabyte, ne gibibyte - opět to lze potvrdit například při najetí nad výseče koláčového grafu, kdy se v tooltipu zobrazí hodnota v bytech. Důvod je hlavně takový, že se lidé v oblasti internetu (např. u limitů pro stahování dat, atd.) většinou setkávají s touto variantou.
Nadřazený - Od lukasberan Dne 2015-01-29 18:12
Ok, díky za nápravu a objasnění.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora - web / Desetinná čárka versus tečka (uzamčeno)

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill