Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Uživatelská vylepšení / Turris a DMX
- - Od Pipin Dne 2015-04-19 10:27
Tak vím že tohleto je brutálně nestandardní :twisted: ale napadlo mě kdyby byl mezi námi nějáký osvětlovače(já nejsem)... tak ho možná ani nenapaldo děat něco nějak jinak....Z mých  aktuálních poznatků vím že jsou balíčky pro openwrt takových protokolů (artnet, OLA)  které umí prohnat DMX512 (protokol kterým osvětlovač ovládá světla) přez síť až k rozhraní usb(tady je kámen úrazu v ovladačích)  které to převede na DMX  vzhledem k možnostem routeru by se dal teoreticky sestavit i homemade led panel ( led obrazovka) přez nějáký řadič. programu co by stím uměly pracovat jsou ale nechci dělat reklamu.
Nadřazený - - Od digiman (>) Dne 2015-04-19 11:34
DMX512 není nic jiného než RS485 a ten se dá postavit doma za pár korun případně koupit jako hotovej USB - DMX 512 takže jedinej ovladač kterej je potřeba je k převodnímu čipu (FTDI) zbytek je čistě sw záležitost
Nadřazený - - Od Pipin Dne 2015-04-19 12:05
zajímavé ale dokážu se dostat i na řádově 10x niší cenu, když si to sbastlím sam teoreticky by to mělo fungovat i s rs485... je to v podstatě to samé, otázka je jen podpora programů. a díki za sugest. jestly se mě to někdy podaří rozjet ( na nějakém openwrt).

škoda že sem se tomu nevěnoval dřív, mohl jsem to dát do turrisoutěže
Nadřazený - - Od digiman (>) Dne 2015-04-19 13:48 Hlasů 1
Taky jsem nad tím uvažoval že bych použil na ovládání světel, ale nakonec jsme zůstal u 1-wire sběrnice a DMX mam jen na párty světla který občas někam vytáhnu na nějakou akci. Co se týče stavby tak ano je to extra snadné ale když si člověk započítá i tu práci kolem tak je snadnější si tu redukci koupit. RS485 požívám na ovládání kolejiště dle normy DCC a za to vztekání se stavbou mi to pomalu nestálo ... (nekvalitny board.... se mi odpařili cesty při pájení toho převodníku :confused: )
Nadřazený - Od Pipin Dne 2015-05-02 11:32
@digman.... našel jsem něco nepájecího něco co se jen šroubuje( na board) a pájí (na konektor) (to je konec ptže   co si použil na openwrt pro dmx ovládání světel párty  (převod na artnet nebo OLA (něco s čím je kompatibilní windows.... byl bych vděčnej :)

stačí mě i (doufám) odkaz... a nějak to tam přez ssh dostanu
Nahoru Téma Majitelé routerů / Uživatelská vylepšení / Turris a DMX

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill