Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Divnosti v logu
- - Od teffcz Dne 2015-05-17 12:24
Po delsi dobe jsem koukal do logu a nasel zajimavou vec kterou si nedokazu vysvetlit, nevi nekdo co mohlo zpusobit takove mnozstvi stejnych chyb?
chyba je "Too many undecided connections, droping" a daval ji ucollect, po nejake dobe prestal a od te doby nejsou zadne vyskyty tehle chyby

Log zde
Nadřazený - - Od Michal Vaner (>>) Dne 2015-05-18 11:45
Dobrý den

Jeden z pluginů ucollectu se snaží detekovat spojení, která se něco z vnitřní sítě pokusí navázat ven a nezdaří se. A má na to tabulku omezené velikosti, aby nesnědl veškerou paměť. Ta je sice dost velká, přesto může dojít k jejímu přeplnění a potom to vypisuje tohle. Není to chyba, ale znamená to jednak, že se pokoušíte navázat velké množství spojení a buď to trvá dlouho, nebo druhý konec zcela neodpovídá. Druhak to znamená, že my dostaneme neúplné statistiky, ale s tím se nedá nic dělat.

Takže, se zprávou samotnou si určitě nemusíte lámat hlavu. Na druhou stranu, otázkou je, jestli jsou ta spojení legitimní a proč jich je tolik.
Nadřazený - Od teffcz Dne 2015-05-18 12:35
Dekuji za vysvetleni.

Nejak me nanapada nic co by mi melo delat tak velky pocet pripojeni, leda me napada ze by se nekdo pripojil na jednu nezabezpecenou wifi, a delal neco z ni... ale kdo by chtel sedet +- 13hodin pod balkonem, kde navic ani neni moc silny signal...

Kdybych to videl zas, daji se nejak monitorovat tyto vytvarena spojeni abych zjistil z jake ip to bylo (a pripadne ji "odstrihl")?
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Divnosti v logu

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill