Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / NAS - problémy s LAN porty na Turrisu
- - Od NONES (>>>) Dne 2014-04-12 16:32
Dneska jsem se trápil s nastavením NAS. Problém byl v tom, že USB disk připojený v USB portu Turrise byl viditelný jen z jednoho počítače v síti. Druhý počítač říkal, že share úložiště není viditelné. Po milionech pokusu o konfiguraci, formátování USB disku v ext4 místo dosavadního fat32 jsem nakonec zkusil přepojit druhé PC z konektoru LAN2 do LAN5 a vše začalo fungovat. Dal jsem si to dohromady s problémy, které jsem měl při připojování TV do LAN3 (tam se nebyla TV schopna spojit s gatewayí), tam jsem jí přehodil do LAN4 a začala komunikovat. Mám tedy podezření, že mé konektory LAN2 a LAN3 fungují trochu divně. Potřeboval bych poradit od někoho zkušenějšího jak mohu ověřit, zda-li to není jen konfigurační problém. Jen dodávám, že žádné VLAN jsem si dosud sám nevtvářel a vše mám nastaveno ve výchozím stavu, jak jsem Tourise dostal. Díky.
Nadřazený - - Od Martin Strbačka Dne 2014-04-14 16:23
Dobry den,

a pokud jste mel druhe PC pripojene do LAN2 tak nefungovala pouze samba? Ostatni provoz (napr. web, ping) fungoval?
Nadřazený - Od NONES (>>>) Dne 2014-04-14 18:11
Ano, pokud jsem mel druhe PC pripojene do LAN2, tak nefungovalo spojení pouze na NAS, ostatní provoz fungoval normálně. Ale když jsem měl do LAN3 připojenou TV, nekomunikovala vůbec. Teprve jejím přepojením na LAN5 - bez jakekoliv zmeny jeji konfigurace - zacala normalně komunikovat se světem. Teď jedu v módu LAN1 = PC, LAN4 = NB, LAN5 = TV a vše je v pohodě. Jediné, co je divné, je signalizace LEDek na routeru. I když je PC vypnuté a NB zapnutý, blikají LEDky LAN1 i LAN4. Zajímalo by mne, jaký provoz z vypnutého PC signalizuje ta LED na LAN1???
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / NAS - problémy s LAN porty na Turrisu

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill