Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Gadgets / Dosah bezdrátového spojení
- - Od JiriMuron Dne 2015-07-16 14:24
Můžete mi někdo prozradit jaký by měl být dosah spojení mezi donglem a periferiemi? Je mi jasné, že existuje jakási teoretická hodnota, která se v praxi může lišit podle konkrétních podmínek. Nicméně ani tuto teoretickou hodnotu jsem nikde nenašel.
Ocením i praktické zkušenosti.
Díky
Nadřazený - Od Jan Čermák (>>) Dne 2015-07-16 14:55
Pro zajímavost, zajímala nás tu teplota v nasávacím otvoru vzduchotechniky, tak jsme do něj zkusili umístit termostat TP-82N. Signál projde diagonálně třemi stropy a střechou naší budovy v Milešovské až do toho plechového nasávání, což nás samotné překvapilo.

Musím ale upozornit že to není zrovna doporučovaná aplikace, ten termostat je dělaný pro vnitřní použití (resp. hlavně nekondenzující prostředí) a nemusí mu takovéto umístění moc svědčit. My jsme ho alespoň umístili do plastového sáčku, aby tolik netrpěl :)
Nadřazený - Od jtousek (>) Dne 2015-07-16 14:59
Dosah každé periferie je jiný a záleží i na prostředí, kterým se rádiový signál šíří. Proto nelze příliš odhadnout, na jakou vzdálenost která periferie bude fungovat. Nejlepší je vyzkoušet si dosah v konkrétním domě / bytě. Snažili jsme se při návrhu o co nejvyšší možný dosah.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Gadgets / Dosah bezdrátového spojení

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill