Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / připojení přez net na turris bez veřejné IP
- - Od Pipin Dne 2015-07-17 11:00
Neví někdo jestly je nějaká možnost se připojit na turris bez veřejné IP? nechce se mi používat nějaké VPN od někoho cizího, ale hadam že to jinak než přez vpn.

Potřebuju to na to abych se postaral o router kdyby se s ním něco zlého stalo, protože kvůli škole turrise moc neuvidím. Takže aby všechno ostatní šlo normálně ale já se mohl přez vpn nějak napíchnout
Nadřazený - - Od uzivatel1 (>>) Dne 2015-07-17 11:20
DynDNS?

VPN je ale obecně mnohem "výživnější" řešení ...
Nadřazený - - Od horada (>) Dne 2015-07-17 12:42
Myslím že bez veřejné adresy DynDNS stejně nepomůže (nebo ta služba dělá něco víc než hlásí název :evil:). Mě napadají dvě možnosti:

1) nechat si přesměrovat alespoň nějaký port z internetu na turrise (záleží na tom, kdo má tu veřejnou adresu, přes kterou jste připojeni a jestli to s ním jde domluvit...)

2) mít někde jiné zařízení dostupné z internetu (s veřejnou adresou)... Například počítač na kolejích některých vysokých škol to splňuje :). A potom vytvářet automaticky reverzní ssh tunel z turrisu na ten stroj (když bude dostupný)... Takto jsem měl před lety přístup do domácí sítě když jsem byl na kolejích a potřeboval něco poopravit...
Hledaný parametr pro ssh je -R. https://www.google.cz/search?q=reverzn%C3%AD+ssh+tunel

Myslím, že pokud nemáte alespoň nějaký přístup ke stroji s veřejnou adresou, bez cizí služby se neobejdete :(.

Jo ještě by možná mohlo fungovat spojení přes IPv6 (předpokládám že nativní IPv6 nemáte, takže přes nějakého poskytovatele... v tu chvíli by tam ten tunel by vytvořen automaticky...). To ale vyžaduje nějakou IPv6 konektivitu i na druhé straně...
Nadřazený - Od uzivatel1 (>>) Dne 2015-07-17 12:55
OMG... beru z5, nepobral jsem zadání dotazu - neveřejná vs dynamická veřejná

.. jak praví kolega horada, bez tunelu na veřejnou, třeba i dynamickou IP to nepůjde
Nadřazený - Od Ondřej Caletka (>>>) Dne 2015-07-18 13:50
Nějaká forma tunelování zřejmě bude nezbytná. Pokud máte na místě, odkud se chcete připojovat, IPv6 konektivitu, může pomoci třeba tunelované IPv6. Také můžete použít reverzní SSH tunel, udržovaný třeba pomocí autossh, mířící na nějaký rendez-vous bod, kam se dokážete připojit odkudkoli.
- Od Pipin Dne 2015-07-19 09:29
dík teď sehnat nějáky sluššný randevouz bod(zadarmo) a mam to :) dík :)
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / připojení přez net na turris bez veřejné IP

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill