Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Příkaz "reboot" nefunguje
- - Od Eskymák (>) Dne 2015-08-10 16:13
Kvůli gadgets jsem si zpřístupnil Turris z internetu. Dneska mi přišlo oznámení o potřebě restartu (Turris OS 2.5), takže jsem ho chtěl restartovat. Zjistil jsem ale, že příkaz reboot v luci, foris ani "reboot" přes ssh nefunguje - tváří se, že se provede, ale nerestartuje se. Už jsem jednou řešil potíže s nefunčním příkazem reboot v cronu v tématu níže.
https://www.turris.cz/forum/topic_show.pl?pid=3942

Nakonec se mi podařilo přes ssh příkazem "reboot -f" turris restartovat. Bohužel jsem zjevně přišel o nějaká data, konkrétně o soubor naměřených dat teploty za poslední týden, který byl na SD kartě. :-(

Setkal se s tím někdo, čím to může být způsobeno? Na localu jsem nikdy problém neměl, ještě to vyzkouším až dojdu domů. Také jsem se před pár dny vrtal v nastavení lighttpd a uhttp (chtěl jsem pro gadgets vlastní složku ale nepovedlo se), vše jsem ale snad uvedl do původního stavu, může to mít souvislost?. :-O
Nadřazený - - Od Eskymák (>) Dne 2015-08-10 19:08
hmm, teď jsem to zkoušel doma a taky to nejde. Nemyslím si, že by to bylo po mém nedávném zásahu do konfigurace, protože než jsem dal reboot -f, měl sem uptime 5+ dní a konfiguraci jsem měnil někdy o víkendu. Navíc jsem sahal jen na webové servery (a vše by mělo být opět původní). :-/

Funguje vám přes ssh příkaz reboot?

Určitě jsem v posledních 5 dnech zkoušel router restartovat, a jen si nevšiml že to nejde, protože luci tváří, že router restartuje a pak mě vrátí zpět. Dokonce již pár dní pozoruji, a to si pamatuji, protože mě to překvapilo, že se po restartu nemusím přihlašovat do luci, což dříve bylo potřeba, takže to pár dní zpět fakt nejde.

cca před týdnem jsem nastavil automatické spuštění python scriptu na zapisování teploty, časově to možná odpovídá, může restart blokovat ten? (jdu to hned zjistit)
Nadřazený - - Od Eskymák (>) Dne 2015-08-10 19:17
Hmm, dal jsem Terminate/Kill v Luci > Status > Processes pro python script python thermometer.py a spadl celý OS!

OK, po zablokování skriptu po startu OS jde normálně restartovat.

Může někdo znalejší vysvětlit důvody chován?
Nadřazený - Od Michal Vaner (>>) Dne 2015-08-11 08:50
Dobrý den

Budu trochu vařit z vody. K tomu skriptu jste si vyrobil init skript, který se ho před restartem pokusí vypnout. Ale on se nechce nechat, tak se to zablokuje a nejde to dál. Když ho zabijete, tak to projde a pokračuje ten dříve započatý restart.

A kdybych chtěl uvařit ještě trochu vody, tak budu hádat, že v tom skriptu někde chytáte úplně všechny výjimky, i takové ty „systémové“, jako že se skript někdo pokouší vypnout.

Každopádně, je to opravdu jen střelba od boku, může to být zcela mimo.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Příkaz "reboot" nefunguje

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill