Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / usinani WAN
- - Od navratil Dne 2015-09-04 20:34
Zdravim,
dnes zacal vypadavat internet (jak poznamenala zena) nicmene se router chova tak, ze sporadicky usne (zhasne/odpoji se). Pomuze je vypojit konektor a vratit zpet. Router tohle udelal hned pri prvni instalaci (opetovne pripojeni/odojeni) pomohlo. Neprikladal sem tomu zadnou vahu, az do dnes, kdy se zacal odpojovat. Jen pro informaci: router je za modemem UPC, nicmene s predchozim routerem bylo vse OK. Modem i kabelaz samozrejme prekontrolovana.

Co vyzkouset?
Predem mnohokrate dekuji.
Nadřazený - - Od Jan Čermák (>>) Dne 2015-09-07 07:54
Dobrý den,

nějak mi není jasné - co myslíte tím "zhasne/odpojí se"? Opravdu se vypne, takže zhasnou kontrolky a router nereaguje? Po jak dlouhé době k tomu dochází?
Nadřazený - Od navratil Dne 2015-09-07 09:55
Dobry den,
ano kontrolka WAN zhasne, router po LAN a WLAN je funkcni. Pomuze odpojeni a zapojeni RJ45 do WAN, jak casto k tomu dochazi, zatim to udelalo 3x, 1x pri prvni instalaci a 2x sporadicky pri beznem provozu, z niceho nic prestala kontrolka WAN svitit, odpojit, zapojit a jede se dal. Je to neprijemnost, protoze tento stav muze (a ma) za nasledek, ze nelze odeslat sberne data. Pro vlastni ubezpeceni sem hned po prvnim vypadku vymenil patchcord mezi modemem a routerem, ale se stejnym vysledkem. Kabelazi to neni, kabelaz je zafixovana, tudiz nemuze dojit k samovolnemu pohybu kabelu.

Osobne to tipuji na vadny kontakt v routeru.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / usinani WAN

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill