Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Gadgets / OpenTherm spojeni do gadgets?
- - Od TomT Dne 2015-09-06 21:12
Ahoj vsem,

prave vymenuji kotel a resim jak si to doma poradne vyladit :) chtel bych se zeptat, zda mate nekdo zkusenosti s OpenTherm protokolem modernich kotlu? jde mi o to, ze bych chtel rozbehat ekvitermni regulaci a pro ji potrebuji:
- venkovni cidlo (info v systemu o venkovni teplote mam z internetu)
- opentherm komunikaci s kotlem (2linka) ktera dokaze predavat a brat informace o teplotach, tockach apod.

aby dobre fungovala ekvitermni regulace, je potreba porovnavat venkovni a vnitrni (pozadovanou) teplotu a podle toho davat vykon kotle.
proto mi prvky v sade (prepinace ON/OFF) nestaci... (na provizorni provoz by mi to asi stacit mohlo... ale nejuspornejsi to nebude - navic,bude potreba kooupit cidlo na venek od vyrobce kotle)
rad bych postavil system, ktery bude mozne ovladat pri maximalni uspore (vyuciti krivek) vzdalene pres informace v gadget sade (potazmo domoticzu)

jako zajimavy prvek do soustavy vypada opentherm gateway:https://www.kiwi-electronics.nl/index.php?route=product/search&search=opentherm
(velka diskuze zde: https://www.domoticz.com/forum/viewtopic.php?f=26&t=211)

diky predem za nazory!

T.
Nadřazený - Od fojtp Dne 2015-09-07 08:59
podlahovka nebo radiatory? ekviterm "lepe" funguje tam kde je potreba vyssi topna voda (radiatory)
- tu uvedenou OpenTherm GW mam, ale aktualne nezapojenou
- mam navic "volny" dratovy openterm termostat (Honeywell CR04), pokud by nekdo mel zajem, tak by se dalo domluvit na cene ;-)
- - Od TomT Dne 2015-09-07 09:05
Dobry den,
radiatory, a prave novy kotel od Viessmana. - jde mi moznosti propojeni a vyuziti opentherm protokolu z domoticzu, ovladani kotle za vyuziti termostatu, pripadne i venkovni teploty.

opentherm gateway mate v provedeni SERIAL/USB/LAN ?

diky za jakekoli zkusenosti s touto gateway.. neco jste urcite zkousel? :)
t.
Nadřazený - - Od fojtp Dne 2015-09-07 09:13
provedeni USB (resp. SERIAL s prevodnikem), naposled jsem si s tim "hral" pred cca rokem, v podstate jsem k tomu nenasel zadny sikovny SW a musel bych si delat vlastni, nevim jestli se neco zmenilo a nekdo tomu konecne udelal podporu pro OpenHAB nebo Domoticz.
Ted se chystam OTGW znovu zapojit (jsem prestehovany do noveho domu kde je take kotel s OpenTherm), ale jeste se musim domluvit se servisni firmou (kvuli pripadne ztrate zaruky a zasahu do instalace mimo projekt).
Nadřazený - Od TomT Dne 2015-09-07 15:07 Hlasů 1
zkuste mrknout na vyse uvedene odkazy, s domoticzem to vypada slibne :) a myslim, ze gateway se da nacpat mezi termostat a kotel,takze by to mohlo byt vylepseni ? :)

jde mi o to, zda je to funckni a technicky mozne reseni na ovladani topne soustavy pomoci teplot z jablortron termostatu pripadne ekvitermu z venku.

t.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Gadgets / OpenTherm spojeni do gadgets?

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill