Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Gadgets / Vlastní webové rozhraní - Detekce teplot, počasí a další
- - Od Dario Dne 2015-09-12 16:45 Hlasů 3
Jsem spíš webovej vývojář a ještě než jsem se na dozvěděl o domoticz jsem začal vytvářet vlastní webové rozhraní. Je to hodně řešení na míru ale někoho by to mohlo inspirovat.

Data ze senzorů python odesílá na server kde si je dál zpracovávám v php a ukládám do db.

Jako první mě napadlo monitorování teploty, a to kombinace dat z termostatu a nějakého api s meteo daty. Nejvhodnější bylo norské api, mají přehlednou dokumentaci, dá se z toho vydolovat opravdu hodně a navíc je zdarma.
V plánu mám ještě stejným způsobem zobrazit v čase otevírání dveří a oken a pohyb v místnosti.
Mimo to ještě sleduju a v případě problémů posílám upozornění když je vybitá baterie, zařízení je odpojeno nebo se dlouho nic nehlásí.



Všechno, včetně náhledů je tady: http://project615.cz/

PS: Pokud by měl v někdo od Turrisu nebo z Jablotronu zájem si to sám proklikat, můžu vytvořit přístup.
Nadřazený - Od NONES (>>>) Dne 2015-09-13 05:08
Pěkné, moc pěkné. Vypadá to opravdu profesionálně, zvlášť po stránce designu je to takové ucelené a uhlazené. Pokud to budete mít časem i funkčně dotažené, věřím, že celý DOMOTICZ strčíte hravě do kapsy! :-)
Nadřazený - Od machfilip Dne 2015-09-14 06:09 Hlasů 1
Tohle vypada hodne pekne po strance rozhranni. Nejvic me ale "pobavilo" jak ste se moc netrapil s Pythonem - sup nacist komunikaci a hned s ni na server, kde si to uz zpracujete jazykem Vam blizkym :-). Za me palec nahoru!
Nahoru Téma Majitelé routerů / Gadgets / Vlastní webové rozhraní - Detekce teplot, počasí a další

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill