Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / VPN Mikrotik - Turris
- - Od kalcic Dne 2015-10-20 10:32
Dobrý den,
rád bych použil domácí přípojku internetu, na které mám Turris k vytvoření VPN připojení z firmy pro potřebu offsite backup. NAS, které bude připojeno k Turrisu bude fungovat jako záložní úložiště. Můj dotaz zní, jak podle Vás nejlépe udělat VPN s routerem Mikrotik 950 tak, aby GW pro NAS byl pracovní Mikrotik a GW pro domácí síť byl Turris a tím i router providera (BTW taky nějaký Mikrotik). Nejspíš se bude muset udělat nějaká VLAN pro NAS. Druhý dotaz zní, zdali je možné nějakým způsobem vidět do komunikace mezi těmito routery.

Děkuji za info.
Nadřazený - Od quercus.mojeid. Dne 2015-10-21 10:25
Toto mě taky zajímá. V současnosti zálohování z práce (Synology za Mikrotikem) domů (USB disk na Turrisu) řeším přes rsync. Ale pokud by to šlo sofistikovaněji a přes VPN, tak bych to rád použil.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / VPN Mikrotik - Turris

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill