Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Nefunkční odesílání dat z firewallu
- - Od hartom Dne 2015-10-27 13:23 Upraveno 2015-10-27 13:44
Zdravím,ve čtvrtek jsem si domů dovezl Turris. Po prvním spuštění se mi normálně data jak z uCollectu odesílali tak i z Firewallu,poté proběhla aktualizace TurrisOS a dál jsem se o to nestaral a pár hodin před odjezdem na kolej jsem zjistil že se data neodesílají a mě velmi rychle naskakují hodiny výpadku. Našel jsem tedy rady jako zablokovat IPv6 i když by jí můj provider (O2) měl podporovat a nepomohlo to,stejně tak jen reboot. V "firewall-turris-status.txt" mám "turris firewall working: no" a stejně tak tam není žádný last working time atd. viz příloha.
http://imgur.com/uV9E8Ct

Stejně tak jsem provedl další příkazy které byly v daném topicu doporučeny.
http://imgur.com/FFcxnn4

Přičemž někdo psal že stačilo znova pustit nikola.sh,ale jak jde vidět,já dostávám chybu SSL certifikátu.
Každopádně firewall se stejně nevzpamatoval a jediný čeho sem si všimnul že po rebootu byl chvíli jako "Offline" a až poté se změnil na "Nefunkční". Docela mě to štve že mi tam skáčou hodiny a na nějakou opravu se dostanu až v pátek... Hlavně když to fungovalo a pak to officiální aktualizace rozbije... Jde to vidět i na grafu odesílání viz. http://imgur.com/MSe1Hws

Poradí mi tedy někdo co s tím jak to zprovoznit?
Nadřazený - Od hartom Dne 2015-10-31 17:31
Tak jsem to vyřešil,nevím proč ale nebyly nainstalovány "Certifikáty kořenových autorit". Po nainstalování už funguje...
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Nefunkční odesílání dat z firewallu

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill