Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Dramatické zpomalení downloadu po instalaci Turrisu
- - Od Altair Dne 2014-08-16 00:54
Na tomtéž připojení (kabel UPC) se tři různé routery chovají následovně:
* Low-end router Tenda: download 57 Mb/s, stabilní, podle Speedtest.net
* High-end router TP-Link: download 77 Mb/s, stabilní, podle Speedtest.net
* Turris: download divoce kolísá mezi cca. 0.2 - 50 Mb/s, Speedtest.net hlásí 45.6 Mb/s
Měření Speedtest.net je v případě Turrisu ještě velice optimistické. Při běžné práci se rychlost pohybuje v jednotkách Mb/s a divoce kolísá, například přenos velkých souborů přes FTP je v podstatě nemožný, stejně jako streamování videa.

Další informace:
* Uploadu se problém netýká, ten je ve všech případech 20 Mb/s.
* Vše měřeno při připojení PC fyzicky přímo (tímtéž) kabelem do routeru; problém tedy není ve WiFi, kabelu nebo nějakém jiném síťovém prvku.
* Není to ani nastavením routeru. Neměnil jsem na tom nic, co by mělo mít vliv na propustnost a navíc problém přetrvává i po factory resetu.
* Chyba se (nejspíš) projevuje od začátku, co Turris mám. Mám dva routery, jeden "veřejný" pro návštěvy a druhý pro vnitřní síť. Turris jsem původně dočasně používal "pro návštěvy" (protože jsem musel dořešit nějaké drobnosti ve nitřní síti, abych pro ni mohl Turris použít) a návštěvy si stěžovaly, že jim to nějak nefunguje (což jsem neřešil, mohou být rádi, že mají aspoň něco :). Před cca. týdnem jsem Turris použil pro vnitřní síť a zjistil, že návštěvy měly pravdu.

Pročetl jsem fórum, ale zde popisované problémy se vesměs týkají WiFi nebo propustnosti vnitřní sítě, např. v souvislosti s NASem. Takže jsem v koncích a napadá mne, jestli nemám nějaký vadný HW kus?
Nadřazený - - Od NONES (>>>) Dne 2014-08-17 20:16
Občas si tu někdo stěžoval, že mu rychlost připojení přes Turris kolísá, tak by možná stačilo propátrat se trošku historií tohoto fóra. Já osobně s tím problém nemám - rychlost mám stabilní a dokonce odpovídá +/- té deklarované od ISP, kterou si platím. Asi jsem šťastný jedinec.
Nadřazený - Od Altair Dne 2014-08-17 23:25
Já jsem se snažil něco najít, ale všechny problémy, které jsem našel, se buďto týkají Wi-Fi, nebo přenosů v rámci vnitřní sítě, případně použití Turrisu jako NASu a podobně. Pokud máte link na nějaké konkrétní vlákno, budu rád.
Nadřazený - Od Jiří Kunc Dne 2014-08-18 07:49
S turrisem na UPC to samé. Download šíleně kolísal, upload byl v pohodě. Pokud jsem zapojil zpět svůj původní router netgeat, bylo vše OK. Poté zapojen zpět turris, obnova do továrního nastavení a nic. Problém stále přetrvával. Nakonec stačilo restartovat UPC modem :-)
Nadřazený - Od Jan Čermák (>>) Dne 2014-08-18 07:51
Abychom ten problém mohli nějak zaměřit - projevuje se to i při připojení přes WiFi? A případně i při přenosech na vnitřní síti?
- - Od uzivatel1 (>>) Dne 2015-07-09 14:15
Zdravím,

včera mi vypověděl službu modem Cisco ED3 od UPC a dnes jsem dostal nový Technicolor. Při kontrole rychlosti jsem naměřil poloviční rychlost DL, OL dosahoval maxima. Měření jsem několikrát opakoval, vyměnil jsem kabeláž, bohužel se stejným výsledkem. Po připojení PC k modemu naměřeno maxima v obou směrech. Neví někdo v čem může být problém? Děkuji
Nadřazený - - Od jakubskrz Dne 2015-07-10 10:59
Problém možná ani nemusí být u vás, UPC má teď přes prázdniny promo akci, kdy svým zákazníkům "zrychlilo" připojení k internetu.

My platíme UPC za 40 Mbit, nyní díky této akci máme mít 120 Mbit, realita je ale taková, že v průběhu dne kolísá rychlost od 20 až po oněch 120 MBit..
Nadřazený - Od uzivatel1 (>>) Dne 2015-07-10 11:27 Hlasů 1
Moje situace je ale taková, že mám placený 120/12. Přes Turris ale dostanu max 65/12. Bez něj dosáhnu placené rychlosti.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Dramatické zpomalení downloadu po instalaci Turrisu

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill